Supă de morcovi cu zeamă de portocale
PrinteazaO reteta de supa de morcovi cu zeama de portocale din: morcovi, portocale, ceapa, ulei de masline extravirgin, telina, patrunjel, chimion, coriandru, nucsoara, smantana, vin alb, apa si sare.
- 500 g morcovi
- 2 portocale
- 1/2 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 tijă de ţelină
- 2 linguri pătrunjel tocat
- chimion,
- coriandru
- ghimbir
- nucşoară
- 100 ml smântână
- 1/3 pahar de vin alb
- 4 ceşti cu apă
- sare
pentru decor:
- pătrunjel
Mod de preparare:
Toacă mărunt tija de ţelină, ceapa şi circa 400 g de morcovi curăţaţi. Căleşte toate legumele tocate într-o cratiţă cu 1 lingură de ulei încins. Toarnă vinul, lasă să fiarbă până se evaporă şi adaugă 4 ceşti cu apă şi zeama de la 2 portocale. Fierbe totul 30 de minute.
Pasează totul în blender, adaugă smântână şi lasă supa să scadă 10 minute, la foc mic. Condimentează cu chimion, coriandru, ghimbir şi nucşoară, după gust, şi pune un praf de sare. Lasă supa să se odihnească cel puţin o oră.
Taie julien morcovii rămaşi şi căleşte-i 5 minute într-o tigaie cu 1 lingură de ulei încins, la foc mare. Serveşte supa cu fâşiuţe crocante de morcovi, decorată cu pătrunjel tocat.
Supă de morcovi cu zeamă de portocale
Pofta buna!
NU iese prea dulce supa asta?