Supă de morcovi cu zeamă de portocale

Printeaza

O reteta de supa de morcovi cu zeama de portocale din: morcovi, portocale, ceapa, ulei de masline extravirgin, telina, patrunjel, chimion, coriandru, nucsoara, smantana, vin alb, apa si sare.

Ingrediente:Supă de morcovi cu zeamă de portocale

  • 500 g morcovi
  • 2 portocale
  • 1/2 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 tijă de ţelină
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • chimion,
  • coriandru
  • ghimbir
  • nucşoară
  • 100 ml smântână
  • 1/3 pahar de vin alb
  • 4 ceşti cu apă
  • sare

pentru decor:

  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt tija de ţelină, ceapa şi circa 400 g de mor­covi curăţaţi. Căleşte toate legumele tocate într-o cratiţă cu 1 lingură de ulei încins. Toarnă vinul, lasă să fiarbă până se evaporă şi adaugă 4 ceşti cu apă şi zeama de la 2 portocale. Fierbe totul 30 de minute.

Pasează totul în blender, adaugă smântână şi lasă supa să scadă 10 minute, la foc mic. Condimentează cu chimion, coriandru, ghimbir şi nucşoară, după gust, şi pune un praf de sare. Lasă supa să se odihnească cel puţin o oră.

Taie julien morcovii rămaşi şi căleşte-i 5 minute într-o tigaie cu 1 lingură de ulei încins, la foc mare. Serveşte supa cu fâşiuţe crocante de morcovi, decorată cu pătrunjel tocat.

Supă de morcovi cu zeamă de portocale

Supă de morcovi cu zeamă de portocale

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. NU iese prea dulce supa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.