Conopidă in sos alb

Printeaza

O reteta delicioasa de conopida cu sos alb,unt, oua, cascaval, smantana, faina, sare, patrunjel.

Ingrediente:Conopidă in sos alb

  • 1 conopidă
  • 6 linguri cu unt sau margarină
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g caşcaval
  • 4 linguri cu smântână
  • 2 linguri cu făină
  • sare
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Desfă conopida în bucheţele şi spal-o în apă rece. Pune-o la fiert în apă cu un praf de safe, scurge-o de apă şi las-o să se răcească.

Intre timp, desfă făina într-o ceşcuţă cu zeama în care a fiert conopida. Separat, într-un castron, freacă spumă cinci linguri cu unţ.

Adaugă făina opărită, gălbenuşurile, unul câte unul, smântână şi caşcavalul ras. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o peste bucheţelele de conopidă aşezate într-o formă termorezistentă unsă cu restul de unt.

Coace-o la foc iute, până se rumeneşte puţin deasupra. Serveşte cu verdeaţă deasupra.

Conopidă in sos alb

Conopidă in sos alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.