Conopidă in sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de conopida cu sos alb,unt, oua, cascaval, smantana, faina, sare, patrunjel.
- 1 conopidă
- 6 linguri cu unt sau margarină
- 3 gălbenuşuri
- 200 g caşcaval
- 4 linguri cu smântână
- 2 linguri cu făină
- sare
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Desfă conopida în bucheţele şi spal-o în apă rece. Pune-o la fiert în apă cu un praf de safe, scurge-o de apă şi las-o să se răcească.
Intre timp, desfă făina într-o ceşcuţă cu zeama în care a fiert conopida. Separat, într-un castron, freacă spumă cinci linguri cu unţ.
Adaugă făina opărită, gălbenuşurile, unul câte unul, smântână şi caşcavalul ras. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o peste bucheţelele de conopidă aşezate într-o formă termorezistentă unsă cu restul de unt.
Coace-o la foc iute, până se rumeneşte puţin deasupra. Serveşte cu verdeaţă deasupra.
Conopidă in sos alb
Pofta buna!