Placinta cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: margarina, faina, ulei, iaurt, sare, ciuperci, ceapa verde, marar, pesmet, oua.
- un pachet margarină
- 500 g făină
- un praf sare
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
- un iaurt
Ingrediente umplutură:
- sare
- 500 g ciuperci
- piper
- 2 legături ceapă verde
- o legătură mărar
- 2-3 linguri pesmet
- 2 ouă
Mod de preparare:
Se cerne făina si se amestecă cu untul, sarea şi iaurtul. Aluatul se frământă câteva minute si se bagă la rece.
Separat, se curăţă ceapa şi ciupercile, se spală si se toacă mărunt, apoi se călesc. Se adaugă pesmetul şi verdeaţa tocată mărunt.
Se lasă să se răcească şi se amestecă apoi cu ouăle, cu sare şi piper.Aluatul se împarte în două. Prima foaie se aşază în tavă.
Si pe marginile acesteia se toarnă compoziţia de ciuperci se acoperă cu cea de-a doua foaie, apoi se dă la cuptor.
Placinta cu ciuperci
Pofta buna!