Placinta cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: margarina, faina, ulei, iaurt, sare, ciuperci, ceapa verde, marar, pesmet, oua.

Ingrediente aluat:Placinta cu ciuperci

  • un pachet margarină
  • 500 g făină
  • un praf sare
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • un iaurt

Ingrediente umplutură:

  • sare
  • 500 g ciuperci
  • piper
  • 2 legături ceapă verde
  • o legătură mărar
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Se cerne făina si se ames­tecă cu untul, sarea şi iaurtul. Aluatul se frământă câteva minute si se bagă la rece.

Separat, se curăţă ceapa şi ciupercile, se spală si se toacă mărunt, apoi se călesc. Se adaugă pesmetul şi verdeaţa tocată mărunt.

Se lasă să se răcească şi se amestecă apoi cu ouăle, cu sare şi piper.Aluatul se împarte în două. Prima foaie se aşază în tavă.

Si pe marginile acesteia se toarnă compoziţia de ciuperci se acoperă cu cea de-a doua foaie, apoi se dă la cuptor.

Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.