Supă de linte cu păstârnac
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de linte cu pastarnac din: linte rosie, pastarnac, ceapa, usturoi, foid e dafin, ulei, faina, marar, sare si piper. Păstârnacul, foarte hrănitor, este bogat în vitaminele B, A, E şi C, conţine amidon, zaharuri, pectină, lipide, săruri minerale, mai ales potasiu şi magneziu. Conţine foiaţi care ajută la formarea globulelor roşii, fiind indicat în anemii şi boli ale sângelui, în stare proaspătă are un rol răcoritor, ca telina.
- 500 g linte rosie
- 2 radacini de pastarnac
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei
- 1 lingura faina
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi lintea şi puneţi-o la fiert în 2,5 I apă cu dafinul, sare şi piper.
Căliţi în ulei păstârnacul tăiat în cubuleţe, ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat, adăugaţi făina şi turnaţi treptat apă în care fierbe lintea. Amestecaţi încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Puteţi pune puţină apă rece pentru a face mai rapid acest sos. Când amestecul este omogen, turnaţi-l în oala cu linte, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarbă 15 minute.
Presăraţi mărar înainte de servire.
Supă de linte cu păstârnac
Pofta buna!