Supă de linte cu păstârnac

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de linte cu pastarnac din: linte rosie, pastarnac, ceapa, usturoi, foid e dafin, ulei, faina, marar, sare si piper. Păstârnacul, foarte hrănitor, este bogat în vitaminele B, A, E şi C, conţine amidon, zaharuri, pectină, lipide, să­ruri minerale, mai ales po­tasiu şi magneziu. Conţine foiaţi care ajută la formarea globulelor roşii, fiind indicat în anemii şi boli ale sângelui, în stare proaspătă are un rol răcoritor, ca telina.

Ingrediente:Supă de linte cu păstârnac

  • 500 g linte rosie
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi lintea şi puneţi-o la fiert în 2,5 I apă cu dafinul, sare şi piper.

Căliţi în ulei păstârnacul tăiat în cubuleţe, ceapa tocată mărunt şi us­turoiul pisat, adăugaţi făina şi turnaţi treptat apă în care fierbe lintea. Amestecaţi încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Puteţi pune puţină apă rece pentru a face mai rapid acest sos. Când amestecul este omogen, turnaţi-l în oala cu linte, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiar­bă 15 minute.

Presăraţi mărar înainte de servire.

Supă de linte cu păstârnac

Supă de linte cu păstârnac

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.