Tartă cu ficăţei

Printeaza

O reteta de tarta cu ficatei din: faina, ou, smantana, sare, ficatei de pasare, ciuperci, smantana, faina, gris, praf de copt, ceapa, morcov, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Tartă cu ficăţei

pentru blat:

  • 500 g făină
  • 1 ou mare
  • 5–6 linguri smântână
  • sare

pentru umplutură:

  • 500 g ficăţei de pasăre fierţi în apă cu sare 300 g
  • 5 ouă
  • 1 cutie de ciuperci
  • 150 g smântână
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură griş
  • 1 praf de copt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pentru blat amestecaţi toate ingredientele, frământaţi aluatul şi îl întindeţi într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Pentru umplutură curăţaţi ceapa şi morcovul, le tăiaţi mărunt şi le căliţi în ulei.

Adăugaţi ficăţeii tăiaţi cubuleţe şi ciupercile. După ce s-au călit, le amestecaţi cu celelalte ingrediente şi le turnaţi peste blat. Deasupra puneţi 1 ou bătut bine. Coaceţi totul la cuptor cam 1 oră. În loc de blat puteţi folosi aluat de foitaj.

Tartă cu ficăţei

Tartă cu ficăţei

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta cu ficatei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.