Tartă cu ficăţei
PrinteazaO reteta de tarta cu ficatei din: faina, ou, smantana, sare, ficatei de pasare, ciuperci, smantana, faina, gris, praf de copt, ceapa, morcov, sare, piper si ulei.
pentru blat:
- 500 g făină
- 1 ou mare
- 5–6 linguri smântână
- sare
pentru umplutură:
- 500 g ficăţei de pasăre fierţi în apă cu sare 300 g
- 5 ouă
- 1 cutie de ciuperci
- 150 g smântână
- 3 linguri făină
- 1 lingură griş
- 1 praf de copt
- 1 ceapă
- 1 morcov
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pentru blat amestecaţi toate ingredientele, frământaţi aluatul şi îl întindeţi într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Pentru umplutură curăţaţi ceapa şi morcovul, le tăiaţi mărunt şi le căliţi în ulei.
Adăugaţi ficăţeii tăiaţi cubuleţe şi ciupercile. După ce s-au călit, le amestecaţi cu celelalte ingrediente şi le turnaţi peste blat. Deasupra puneţi 1 ou bătut bine. Coaceţi totul la cuptor cam 1 oră. În loc de blat puteţi folosi aluat de foitaj.
Tartă cu ficăţei
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu ficatei