Clătite marocane (Beghrir)

Printeaza

O reteta delicioasa e clatite marocane din: faina, gris, unt, drojdie, zahar, oua, lapte, apa, ulei de floarea soarelui, sare si miere.

Ingrediente:Clătite marocane (Beghrir)

  • 350 g faina alba
  • 150 g gris
  • 50 g unt
  • 40 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • miere

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia şi zahărul în puţină apă călduţă. Cerne faina şi amestec-o într-un castron cu grisul. Amestecă drojdia dizolvată cu apa şi cu laptele, adaugă ouăle bătute şi un praf de sare.

Pune lichidul pe foc, adaugă untul şi, când este călduţ, toarnă-1 puţin câte puţin peste amestecul de faină şi griş, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Acoperă vasul şi lasă compoziţia să dospească circa o oră şi jumătate.

Incinge o tigaie şi unge-o cu ulei. Ia cu polonicul din compoziţie şi pune-o în tigaia încinsă, întinzând-o pe toată suprafaţa acesteia.

Prăjeşte clătita pe ambele părţi, scoate-o şi aşaz-o pe un şervet umed. Repetă operaţiunea până când termini aluatul. Pliază clătitele şi serveşte-le calde, unse cu miere, după gust.

Clătite marocane

Clătite marocane (Beghrir)

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • clatite marocane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.