Clătite marocane (Beghrir)
PrinteazaO reteta delicioasa e clatite marocane din: faina, gris, unt, drojdie, zahar, oua, lapte, apa, ulei de floarea soarelui, sare si miere.
- 350 g faina alba
- 150 g gris
- 50 g unt
- 40 g drojdie
- 1 lingura zahar
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 250 ml apa
- ulei de floarea soarelui
- sare
- miere
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi zahărul în puţină apă călduţă. Cerne faina şi amestec-o într-un castron cu grisul. Amestecă drojdia dizolvată cu apa şi cu laptele, adaugă ouăle bătute şi un praf de sare.
Pune lichidul pe foc, adaugă untul şi, când este călduţ, toarnă-1 puţin câte puţin peste amestecul de faină şi griş, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Acoperă vasul şi lasă compoziţia să dospească circa o oră şi jumătate.
Incinge o tigaie şi unge-o cu ulei. Ia cu polonicul din compoziţie şi pune-o în tigaia încinsă, întinzând-o pe toată suprafaţa acesteia.
Prăjeşte clătita pe ambele părţi, scoate-o şi aşaz-o pe un şervet umed. Repetă operaţiunea până când termini aluatul. Pliază clătitele şi serveşte-le calde, unse cu miere, după gust.
Clătite marocane
Pofta buna!
Incoming search terms:
- clatite marocane