Salată de orez la cupe
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de orez, porumb, ardei capia, patrunjel, sare, lamaie, soia, ulei, miere, usturoi, otet balsamic.
- 350 g orez
- 200 g porumb fiert
- 3 ardei capia
- 2-3 legături pătrunjel
- sare
- zeama de la o lămâie
- 2-3 linguriţe soia
- 3 linguri ulei de măsline
- o linguriţă miere
- 3-4 căţei usturoi
- 2-3 linguriţe oţet balsamic
Mod de preparare:
Se alege orezul, se trece printr-un jet de apă fierbinte şi apoi se pune să fiarbă în apă clocotită cu un praf de sare. Se lasă aproximativ 15 minute, după care se scoate în sită să se scurgă şi se lasă să se răcească foarte bine.
Separat, se desfac boabele de porumb de pe cocean şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
Se lasă aproximativ o oră şi apoi se scot în sită. Se taie ardeii capia cubuleţe sau fâşiuţe foarte fine şi se amestecă cu orezul şi porumbul.
Intre timp, se pregăteşte sosul. Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul, sarea, mierea, usturoiul măcinat, soia şi oţetul balsamic.
Se bat câteva minute cu blenderul şi se adaugă în salata de orez. La sfârşit, se amestecă cu pătrunjelul proaspăt, tocat mărunt.
Salată de orez la cupe
Pofta buna!