Salată de orez la cupe

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de orez, porumb, ardei capia, patrunjel, sare, lamaie, soia, ulei, miere, usturoi, otet balsamic.

Ingrediente:Salată de orez la cupe

  • 350 g orez
  • 200 g porumb fiert
  • 3 ardei capia
  • 2-3 legături pătrunjel
  • sare
  • zeama de la o lămâie
  • 2-3 linguriţe soia
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o linguriţă miere
  • 3-4 căţei usturoi
  • 2-3 linguriţe oţet balsamic

Mod de preparare:

Se alege orezul, se trece printr-un jet de apă fierbinte şi apoi se pune să fiarbă în apă clocotită cu un praf de sare. Se lasă aproxima­tiv 15 minute, după care se scoate în sită să se scurgă şi se lasă să se răcească foarte bine.

Separat, se desfac boabele de porumb de pe cocean şi se pun să fiarbă în apă cu sare.

Se lasă aproximativ o oră şi apoi se scot în sită. Se taie ardeii capia cubuleţe sau fâşiuţe foarte fine şi se amestecă cu orezul şi porumbul.

Intre timp, se pregăteşte sosul. Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul, sarea, mierea, usturoiul măcinat, soia şi oţetul balsamic.

Se bat câteva minute cu blenderul şi se adaugă în salata de orez. La sfârşit, se amestecă cu pătrunjelul proaspăt, tocat mărunt.

Salată de orez la cupe

Salată de orez la cupe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.