Limbă cu măsline

Printeaza

O reteta de limba cu masline din: limba de vita, masline, suc de rosii, sare, piper, ulei, ceapa si frunze de dafin.

Ingrediente:Limbă cu măsline

  • 500 g limbă de vită
  • 100 g de măsline
  • 300 ml suc de roşii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • 1/ ceapă medie
  • 2 frunze de dafin

 

Mod de preparare:

Se spală limba şi se pune la fiert într-un vas cu suficientă apă încât carnea să fie acoperită complet. Se clocoteşte o oră sau până când e fiartă bine (se testează cu furculiţa). Se scoate limba din apa fierbinte şi, după ce s-a răcit puţin, se cojeşte pieliţa. Apoi se taie cuburi mari.

Pentru sos, se dă ceapa pe răzătoarea mică (se poate folosi şi blenderul pentru cantităţi mai mari) şi se căleşte în uleiul încins. Se stinge cu un polonic din zeama în care a fiert limba şi cu sucul de roşii. Se adaugă măslinele şi foile de dafin.

Se fierbe totul 10 minute şi se adaugă în sos şi bucăţile de carne. Se gustă şi, dacă e nevoie, se adaugă sare şi piper după gust.

Limbă cu măsline

Limbă cu măsline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.