Limbă cu măsline
PrinteazaO reteta de limba cu masline din: limba de vita, masline, suc de rosii, sare, piper, ulei, ceapa si frunze de dafin.
- 500 g limbă de vită
- 100 g de măsline
- 300 ml suc de roşii
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei
- 1/ ceapă medie
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare:
Se spală limba şi se pune la fiert într-un vas cu suficientă apă încât carnea să fie acoperită complet. Se clocoteşte o oră sau până când e fiartă bine (se testează cu furculiţa). Se scoate limba din apa fierbinte şi, după ce s-a răcit puţin, se cojeşte pieliţa. Apoi se taie cuburi mari.
Pentru sos, se dă ceapa pe răzătoarea mică (se poate folosi şi blenderul pentru cantităţi mai mari) şi se căleşte în uleiul încins. Se stinge cu un polonic din zeama în care a fiert limba şi cu sucul de roşii. Se adaugă măslinele şi foile de dafin.
Se fierbe totul 10 minute şi se adaugă în sos şi bucăţile de carne. Se gustă şi, dacă e nevoie, se adaugă sare şi piper după gust.
Limbă cu măsline
Pofta buna!