Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

Printeaza

O reteta de cotlet de vita, cu crusta de ierburi si piper din: sare, boabe de piper, usturoi, patrunjel, ulei de masline, cotlete de vita cu os, ceapa, vin rosu si supa de vita.

Ingrediente:Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

  • 1 lingura de sare
  • 2 linguri boabe de piper negru strivite
  • 3 catei de usturoi, pisati
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 cotlete de vita cu os

pentru sos:

  • 2 cepe, taiate felii
  • 250 ml de vin rosu
  • 400 ml supa de vita proaspata

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se amestecă sarea, boabele de piper, usturoiul, rozmarinul, pătrunjelul şi uleiul de măsline. Se unge carnea cu acest amestec şi se aşază într-o tavă.

Se dă la cuptor şi se prăjeşte 30 de minute, apoi se scade temperatura la 160° C/ gaz 3 şi se mai prăjeşte 1 oră şi 20 de minute. Se scoate din cuptor, se mută pe un tocător, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 30 de minute înainte de a se tăia.

In timp ce vita se odihneşte, se prepară sosul. Se scurge grăsimea din tavă, în afară de două linguri, dar se păstrează zeama.

Se prăjeşte ceapa în tavă la foc mediu cam 10 minute, apoi se toarnă vinul, supa şi zeama păstrată. Se mai fierbe 10 minute până scade la consistenţa unui sos gros, se condimentează bine cu sare şi piper şi se serveşte cu vita.

Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Preferatul meu cotletul de vita

  2. Foarte tare cotletul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.