Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper
PrinteazaO reteta de cotlet de vita, cu crusta de ierburi si piper din: sare, boabe de piper, usturoi, patrunjel, ulei de masline, cotlete de vita cu os, ceapa, vin rosu si supa de vita.
- 1 lingura de sare
- 2 linguri boabe de piper negru strivite
- 3 catei de usturoi, pisati
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
- 4 linguri ulei de masline
- 3 cotlete de vita cu os
pentru sos:
- 2 cepe, taiate felii
- 250 ml de vin rosu
- 400 ml supa de vita proaspata
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se amestecă sarea, boabele de piper, usturoiul, rozmarinul, pătrunjelul şi uleiul de măsline. Se unge carnea cu acest amestec şi se aşază într-o tavă.
Se dă la cuptor şi se prăjeşte 30 de minute, apoi se scade temperatura la 160° C/ gaz 3 şi se mai prăjeşte 1 oră şi 20 de minute. Se scoate din cuptor, se mută pe un tocător, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 30 de minute înainte de a se tăia.
In timp ce vita se odihneşte, se prepară sosul. Se scurge grăsimea din tavă, în afară de două linguri, dar se păstrează zeama.
Se prăjeşte ceapa în tavă la foc mediu cam 10 minute, apoi se toarnă vinul, supa şi zeama păstrată. Se mai fierbe 10 minute până scade la consistenţa unui sos gros, se condimentează bine cu sare şi piper şi se serveşte cu vita.
Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper
Pofta buna!
Preferatul meu cotletul de vita
Foarte tare cotletul asta