Supa de vita cu perisoare de kaizer
PrinteazaO reteta de supa de vita cu perisoare de kaizer din: paine, kaizer, ceapa, unt, patrunjel, rondele de ceapa verde, ou, lapte, sare, piper, faina si supa de vita concentrata.
- 150 g paine alba
- 100 g kaizer
- 1/2 ceapa
- 1/2 lingura unt
- 1 lingura patrunjel tocat
- 2 linguri rondele de ceapa verde
- 1 ou
- 125 ml lapte
- sare
- piper
- 1 lingura faina
- 1 l supa de vita concentrata
Mod de preparare:
Paine se taie cuburi de 1/2 cm. Slaninuta se taie cubulete de 2-3 mm. Ceapa se toaca. Se topeste slaninuta intr-o tigaie. Se adauga untul si se caleste ceapa pana devine aurie. Se amesteca toate cu paine, patrunjel tocat si 1 lingura ceapa verde.
Se bate oul cu lapte; se sareaza si se pipereaza. Se toarna peste amestecul de kaizer si paine; se pudreaza cu faina si se framanta totul cu mainile; se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute.
Se framanta iarasi aluatul de galuste. Cu mainile se modeleaza 12 galuste. Se pun intr-o cantitate mare de apa cu sare, clocotita; se reduce focul si se lasa sa mai fiarba galustele 10 minute.
Se incalzeste supa de vita. Se scot perisoarele din apa; se lasa sa se scurga. Supa se toarna in farfurii si se asaza perisoarele; se presara rondele de ceapa verde.
Supa de vita cu perisoare de kaizer
Pofta buna!