Supa de vita cu perisoare de kaizer

Printeaza

O reteta de supa de vita cu perisoare de kaizer din: paine, kaizer, ceapa, unt, patrunjel, rondele de ceapa verde, ou, lapte, sare, piper, faina si supa de vita concentrata.

Ingrediente:Supa de vita cu perisoare de kaizer

  • 150 g paine alba
  • 100 g kaizer
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 lingura unt
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 linguri rondele de ceapa verde
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina
  • 1 l supa de vita concentrata

 

Mod de preparare:

Paine se taie cuburi de 1/2 cm. Slaninuta se taie cubulete de 2-3 mm. Ceapa se toaca. Se topeste slaninuta intr-o tigaie. Se adauga untul si se caleste ceapa pana devine aurie. Se amesteca toate cu paine, patrunjel tocat si 1 lingura ceapa verde.

Se bate oul cu lapte; se sareaza si se pipereaza. Se toarna peste amestecul de kaizer si paine; se pudreaza cu faina si se framanta totul cu mainile; se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute.

Se framanta iarasi aluatul de galuste. Cu mainile se modeleaza 12 galuste. Se pun intr-o cantitate mare de apa cu sare, clocotita; se reduce focul si se lasa sa mai fiarba galustele 10 minute.

Se incalzeste supa de vita. Se scot perisoarele din apa; se lasa sa se scurga. Supa se toarna in farfurii si se asaza perisoarele; se presara rondele de ceapa verde.

Supa de vita cu perisoare de kaizer

Supa de vita cu perisoare de kaizer

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.