Dovlecei cu sos si parmezan

Printeaza

O reteta de dovlecei cu sos si parmezan din: dovlecei, pesmet, ou, patrunjel, sare, piper, lapte, unt, ceapa si sos de rosii.

Ingrediente:Dovlecei cu sos si parmezan

  • 4 dovlecei zucchini
  • 50 g pesmet
  • 1 ou
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • putin lapte

pentru sos:

  • 40 g unt
  • 1 ceapa
  • sos de rosii

 

Mod de preparare:

Taie câte un căpăcel la fiecare do¬vlecel şi goleşte-i de miez, lăsând un perete gros de aprox. 1 cm. Sărează puţin dovleceii şi pune-i la scurs.

Intre timp, toacă miezul dovleceilor şi amestecă-1 cu pesmet, parmezan, ou şi pătrunjel. Adaugă sare, piper şi puţin lapte, pentru a obţine o compoziţie păstoasă.

Umple dovleceii cu această compoziţie. Topeşte untul într-o tigaie şi adaugă ceapa tăiata mărunt. Căleşte ceapa până se aureşte, adaugă sosul de roşii şi lasă la foc mic, până când dă în clocot, amestecând continuu.

Pune într-o tavă sosul, dovleceii şi puţină supă caldă. încălzeşte cuptorul, acoperă tava cu o folie de aluminiu şi pune preparatul la copt pentru aprox. 45 minute.

După acest timp, îndepărtează folia şi mai lasă tava în cuptor încă 10 minute.Serveşte-i calzi sau reci, acoperiţi cu sosul lor. Presară deasupra parmezan ras şi puţin pătrunjel.

Dovlecei cu sos si parmezan

Dovlecei cu sos si parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.