Dovlecei cu sos si parmezan
PrinteazaO reteta de dovlecei cu sos si parmezan din: dovlecei, pesmet, ou, patrunjel, sare, piper, lapte, unt, ceapa si sos de rosii.
- 4 dovlecei zucchini
- 50 g pesmet
- 1 ou
- patrunjel
- sare
- piper
- putin lapte
pentru sos:
- 40 g unt
- 1 ceapa
- sos de rosii
Mod de preparare:
Taie câte un căpăcel la fiecare do¬vlecel şi goleşte-i de miez, lăsând un perete gros de aprox. 1 cm. Sărează puţin dovleceii şi pune-i la scurs.
Intre timp, toacă miezul dovleceilor şi amestecă-1 cu pesmet, parmezan, ou şi pătrunjel. Adaugă sare, piper şi puţin lapte, pentru a obţine o compoziţie păstoasă.
Umple dovleceii cu această compoziţie. Topeşte untul într-o tigaie şi adaugă ceapa tăiata mărunt. Căleşte ceapa până se aureşte, adaugă sosul de roşii şi lasă la foc mic, până când dă în clocot, amestecând continuu.
Pune într-o tavă sosul, dovleceii şi puţină supă caldă. încălzeşte cuptorul, acoperă tava cu o folie de aluminiu şi pune preparatul la copt pentru aprox. 45 minute.
După acest timp, îndepărtează folia şi mai lasă tava în cuptor încă 10 minute.Serveşte-i calzi sau reci, acoperiţi cu sosul lor. Presară deasupra parmezan ras şi puţin pătrunjel.
Dovlecei cu sos si parmezan
Pofta buna!