Rulouri picante de peste cu sunca
PrinteazaO reteta de rulouri picante de peste cu sunca din: file de salau, suc de lamaie cartofi, sare, piper, marar, hrean, sunca, arpagic, unt, supa, smantana si amidon.
- 2 bucati file de salau
- 1 lingura suc de lamaie
- 200 g cartofi
- sare
- piper
- 1 crenguta marar
- 1/2 lingurita hrean
- 25 g sunca taiata cubulete
- 1/2 arpagic
- 1 lingurita unt
- 100 ml supa
- 50 ml smantana
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Spălaţi peştele cu apă rece, uscaţi-l pe un prosop de bucătărie şi stropiţi-l cu suc de lămâie. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi fierbeţi-i cca. 25 de minute în apă cu sare.
Condimentaţi peştele cu sare şi piper. Tocaţi mărarul. Aşezaţi bucăţile de peşte una lângă cealaltă, ungeţi-le cu hrean şi presăraţi-le cu mărar şi 3/4 din şuncă; rulaţi şi fixaţi cu scobitori.
Tocaţi arpagicul şi căliţi-l în unt. Stingeţi-l cu supă şi smântână şi fierbeţi încă 5 minute. Adăugaţi şi rulourile de peşte şii fierbeţi-le 15-18 minuţie, apoi scoateţi-le şi legaţi isosul.
Pasaţi cartofii. Serviiţi-i alături de rulourile de peşte şi de sos. Ornaţi cu restulil de şuncă şi mărar.
Rulouri picante de peste cu sunca
Poftă bună!