Rulouri de vită cu ficăţei şi legume
PrinteazaRulouri de vită cu ficăţei şi legume
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita
- 1/2 kg ficăţei de pui
- 1 cutie ciuperci
- 2 cepe roşii
- 2 ardei graşi
- 2 roşii
- piper
- pătrunjel verde
- 1 cană vin alb
Garnitura:
- 3 cartofi
- 3 mere
Mod de preparare:
Rulouri de vită cu ficăţei şi legume: Tai carnea felii subţiri, ca pentru şniţele. Cureţi ceapa, speli şi le toci mărunt.
Le înăbuşi apoi pe foc cu puţin ulei şi apă, pui sare şi piper după gust.
Ficăţeii îi speli şi îi scurgi de apă. lei apoi fiecare felie de carne şi pui pe ea o lingură de legume înăbuşite, 1 ficăţei (după mărime) şi câteva felii de ciuperci. Rulezi şi prinzi rulourile cu scobitori, ca să nu se desfacă.
Apoi cureţi cartofii de coajă, îi tai felii, decojeşti merele şi le scoţi sâmburii, le tai felii şi le aşezi pe toate într-o tavă unsă cu ulei.
Pui peste ele rulourile, torni vinul, potriveşti de sare şi piper şi dai tava la cuptor, la foc mic, timp de 2 ore.
Când scoţi tava din cuptor, presari pătrunjel verde tocat.
Le aduci la masă când le-ai scos din cuptor. Decorezi cu feliile de cartofi tăiate cu un cuţit special, feliile de mere şi totul presărat cu pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!