Ouă Umplute cu Hummus – Gustare Sănătoasă și Bogată în Proteine – o alternativă sănătoasă și delicioasă la rețeta clasică de ouă umplute cu maioneză. Înlocuirea maionezei cu hummus nu doar că adaugă un plus de proteine, dar și oferă o textură cremoasă și un gust plin de savoare. Această rețetă este perfectă pentru aperitive, […]
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra, alune si nuca de cocos.
Ingrediente:
- 1 – 1/4 cani faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/2 cana unt nesarat
- 1 cana zahar brun
- 1 – 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita cacao
- 1 ou
- 3/4 cana ciocolata neagra maruntita
- 1/2 cana alune decojite si maruntite
- 1/2 cana nuca de cocos
Mod de preparare:
Într-un castron amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, si praful de copt. Intr-o tigaie, la foc mediu se topeste untul.
Se adauga zaharul brun si se amesteca pana se dizolva, aproximativ 1 minut.
toarna amestecul de unt peste amestecul de faina, se adauga oul, esenta de vanilie, lingurita de cacao si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
pune apoi in aluat ciocolata maruntita, se adauga alunele si nuca de cocos. Se toarna apoi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
coace prajitura cu ciocolata si alune timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit. verifica daca prajitura s-a copt incercand blatul cu o scobitoare.
Dupa ce s-a racit prajitura cu ciocolata si alune poate fi servita.
Prajitura cu ciocolata si alune
Pofta buna!
Varza Murată: Beneficiile și Istoria unui Superaliment Fermentat
Varza Murată: Beneficiile și Istoria unui Superaliment Fermentat – Varza murată, cunoscută și sub denumirea de sauerkraut, este un aliment fermentat tradițional, bogat în lactobacili și recunoscut pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății digestive. Pentru a beneficia de proprietățile sale probiotice, este important să alegeți varza murată fermentată natural, nu cea pasteurizată. Istoria Verzei Murate […]
Buna prajitura asta 🙂