Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra, alune si nuca de cocos.

 

Ingrediente:

  • 1 – 1/4 cani faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana unt nesarat
  • 1 cana zahar brun
  • 1 – 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 3/4 cana ciocolata neagra maruntita
  • 1/2 cana alune decojite si maruntite
  • 1/2 cana nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Într-un castron amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, si praful de copt. Intr-o tigaie, la foc mediu se topeste untul.

Se adauga zaharul brun si se amesteca pana se dizolva, aproximativ 1 minut.

toarna amestecul de unt peste amestecul de faina, se adauga oul, esenta de vanilie, lingurita de cacao si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

pune apoi in aluat ciocolata maruntita, se adauga alunele si nuca de cocos. Se toarna apoi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

coace prajitura cu ciocolata si alune timp de 20-25 minute in  cuptorul preincalzit. verifica daca prajitura s-a copt incercand blatul cu o scobitoare.

Dupa ce s-a racit prajitura cu ciocolata si alune poate fi servita.

 

Prajitura cu ciocolata si alune

Prajitura cu ciocolata si alune

 

Pofta buna!

 

 

 

Ouă Umplute cu Hummus

Ouă Umplute cu Hummus – Gustare Sănătoasă și Bogată în Proteine – o alternativă sănătoasă și delicioasă la rețeta clasică de ouă umplute cu maioneză. Înlocuirea maionezei cu hummus nu doar că adaugă un plus de proteine, dar și oferă o textură cremoasă și un gust plin de savoare. Această rețetă este perfectă pentru aperitive, […]

 

Varza Murată: Beneficiile și Istoria unui Superaliment Fermentat

Varza Murată: Beneficiile și Istoria unui Superaliment Fermentat – Varza murată, cunoscută și sub denumirea de sauerkraut, este un aliment fermentat tradițional, bogat în lactobacili și recunoscut pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății digestive. Pentru a beneficia de proprietățile sale probiotice, este important să alegeți varza murată fermentată natural, nu cea pasteurizată. Istoria Verzei Murate […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Buna prajitura asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.