Paste de casă cu emmentaler

Printeaza

O reteta de paste de casa cu emmentaler din: faina, oua, apa minerala, sare cu ierburi aromate, ceapa, unt, piper, boia de ardei si banza emmentaler.

Ingrediente:Paste de casă cu emmentaler

  • 400 g făină
  • 4 ouă
  • cca 150 ml apă minerală
  • sare cu ierburi aromate
  • 250 g ceapă
  • 3 linguri unt
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 200 g brânză emmentaler dată pe râzătoare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina, ouăle, apa minerală şi 1 – 2 linguri­ţe de sare şi frământaţi un aluat, până încep să apară bule. Fierbeţi apă cu sare. întindeţi aluatul porţionat pe o suprafaţă umedă şi, cu un cuţit mare, tăiaţi-l în fâşii potrivite.

Lăsaţi tăiţeii formaţi să fiarba 5-10 min. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi ceapa inele şi căliţi-o în unt. Condimentaţi-o cu sare, piper şi boia.

Scurgeţi pas­tele şi amestecaţi-le cu ceapa. într-o formă de sufleu, aşezaţi-le în straturi împreună cu brânza. Finalizaţi cu brânza.

Daţi la cuptor 12-15 min., până capătă o culoare aurie şi ornaţi cu verdeaţă.

Paste de casă cu emmentaler

Paste de casă cu emmentaler

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.