Paste de casă cu emmentaler
PrinteazaO reteta de paste de casa cu emmentaler din: faina, oua, apa minerala, sare cu ierburi aromate, ceapa, unt, piper, boia de ardei si banza emmentaler.
- 400 g făină
- 4 ouă
- cca 150 ml apă minerală
- sare cu ierburi aromate
- 250 g ceapă
- 3 linguri unt
- piper
- boia de ardei dulce
- 200 g brânză emmentaler dată pe râzătoare
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, ouăle, apa minerală şi 1 – 2 linguriţe de sare şi frământaţi un aluat, până încep să apară bule. Fierbeţi apă cu sare. întindeţi aluatul porţionat pe o suprafaţă umedă şi, cu un cuţit mare, tăiaţi-l în fâşii potrivite.
Lăsaţi tăiţeii formaţi să fiarba 5-10 min. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi ceapa inele şi căliţi-o în unt. Condimentaţi-o cu sare, piper şi boia.
Scurgeţi pastele şi amestecaţi-le cu ceapa. într-o formă de sufleu, aşezaţi-le în straturi împreună cu brânza. Finalizaţi cu brânza.
Daţi la cuptor 12-15 min., până capătă o culoare aurie şi ornaţi cu verdeaţă.
Paste de casă cu emmentaler
Pofta buna!