Brioşe cu branză de vaci
PrinteazaO reteta delicioasa de briose din: oua, branza, gris, lamaie, zahar, zahar vanilat, sare, smantana, stafide, seminte de floarea soarelui, unt, pesmet, zahar pudra, compot caise.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 450 g brânză de vaci
- 3 linguri de griş
- o lămâie
- 175 g zahăr tos
- zahar vanilat
- sare
- 150 ml smântână
- 50 g stafide
- o lingură de seminţe floarea-soarelui
- unt
- pesmet
- zahăr pudră
- compot de caise
Mod de preparare:
Se pun într-un bol împreună cu zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilat.
Se mixează până îşi dublează volumul, se adaugă brânza de vaci mixată separat până a devenit ca o cremă fină şi coaja rasă de lămâie. Se presară grişul, se adaugă smântână, stafidele şi seminţele de floarea-soarelui. Albuşurile se mixează separat împreună cu un vârf de linguriţă de sare până capătă consistenţa unei spume tari.
Se pun peste ingredientele din bol, se amestecă cu o lingura de jos în sus ca să nu se lase compoziţia şi se toarnă într-o tavă brioşe unsă cu unt şi presărată pesmet. Se introduc în cuptor şi se c la foc potrivit până ce capăta culoare aurie.
Se scot din cuptor se lasă să se răcească în tavă : minute, apoi se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să răcească complet sau se serve imediat.
Brioşe cu branză de vaci
Pofta buna!