Brioşe cu branză de vaci

Printeaza

O reteta delicioasa de briose din: oua, branza, gris, lamaie, zahar, zahar vanilat, sare, smantana, stafide, seminte de floarea soarelui, unt, pesmet, zahar pudra, compot caise.

Ingrediente:Brioşe cu branză de vaci

  • 4 ouă
  • 450 g brânză de vaci
  • 3 linguri de griş
  • o lămâie
  • 175 g zahăr tos
  • zahar vanilat
  • sare
  • 150 ml smântână
  • 50 g stafide
  • o lingură de seminţe floarea-soarelui
  • unt
  • pesmet
  • zahăr pudră
  • compot de caise

 

Mod de preparare:

Se pun într-un bol împreună cu zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilat.

Se mixează până îşi dublează volumul, se adaugă brânza de vaci mixată separat până a devenit ca o cremă fină şi coaja rasă de lămâie. Se presară grişul, se adaugă smântână, stafidele şi semin­ţele de floarea-soarelui. Albuşurile se mixează separat împreună cu un vârf de linguriţă de sare până ca­pătă consistenţa unei spume tari.

Se pun peste ingredientele din bol, se amestecă cu o lingura de jos în sus ca să nu se lase compoziţia şi se toarnă într-o tavă brioşe unsă cu unt şi presărată pesmet. Se introduc în cuptor şi se c la foc potrivit până ce capăta culoare aurie.

Se scot din cuptor se lasă să se răcească în tavă : minute, apoi se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să  răcească complet sau se serve imediat.

Brioşe cu branză de vaci

Brioşe cu branză de vaci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.