Salată de conopidă cu maioneză
PrinteazaSalată de conopidă cu maioneză
- 1 conopidă
- 2 ouă
- 2-3 căţei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
- 1 roşie
- câteva fire de pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Speli bine conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu sare 10-15 minute.Pui la fiert şi un ou şi după 5 minute, îl cureţi şi freci gălbenuşul fiert cu gălbenuşul de la oul crud.
Adaugi apoi ulei puţin câte puţin până obţii o maioneză. Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl adaugi în maioneză şi potriveşti de sare şi piper. Aşezi într-un bol transparent (dar merge şi într-un castron opac) un rând de bucheţele de conopidă, un strat de maioneză, un rând de conopidă şi torni restul de maioneză.
E foarte bună după ce ai ţinut-o 30 de minute la frigider. Aşezi felii din albuşul fiert peste care pui o felie de roşie, iar în centru creezi o floare din 3 felioare de roşii.. Presari şi pătrunjel tocat fin si salată va arăta senzaţional.
Salată de conopidă cu maioneză
Pofta buna!