Tartă cu fasole şi ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: lapte, faina, unt, oua, fasole boabe, ciuperci, cascaval, praf de copt, praz, ulei de masline, sare, piper,  patrunjel.

Ingrediente:Tartă cu fasole şi ciuperci

  • 600 ml lapte dulce
  • 125 g făină
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 100 g fasole boabe fiartă
  • 500 g ciuperci
  • 200 g caşcaval
  • o linguriţă de praf de copt
  • un fir de praz
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Prazul se spală, se taie ron­dele şi se căleşte în puţin ulei încins. Se adaugă ciupercile întregi sau tăiate înjumătăţi, sare şi piper şi se prăjesc 10 minute. Untul se pune pe foc într-o cratiţă, împreună cu laptele rece şi făina, amestecând conti­nuu cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se lasă să se răcească, se a- mestecă bine cu fasolea scursă de apă, sare şi piper după gust. Se presară jumătate din cantitatea de caşcaval dat pe râzătoare, praful de copt şi ouăle mixate.

Se unge cu ulei o tavă de chec, se toarnă compoziţia, se intro­duce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până capătă o crustă aurie sau, dacă introducem în aluat o scobitoare, aceasta iese curată.

Se lasă să se răcească în tavă 10 minute, se scoate pe un tocător, se taie felii şi se serveşte alături de amestecul de ciuperci şi praz calde, presărate cu pătrun­jel tocat.

Tartă cu fasole şi ciuperci

Tartă cu fasole şi ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.