Tartă cu fasole şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: lapte, faina, unt, oua, fasole boabe, ciuperci, cascaval, praf de copt, praz, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 600 ml lapte dulce
- 125 g făină
- 100 g unt
- 3 ouă
- 100 g fasole boabe fiartă
- 500 g ciuperci
- 200 g caşcaval
- o linguriţă de praf de copt
- un fir de praz
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Prazul se spală, se taie rondele şi se căleşte în puţin ulei încins. Se adaugă ciupercile întregi sau tăiate înjumătăţi, sare şi piper şi se prăjesc 10 minute. Untul se pune pe foc într-o cratiţă, împreună cu laptele rece şi făina, amestecând continuu cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se lasă să se răcească, se a- mestecă bine cu fasolea scursă de apă, sare şi piper după gust. Se presară jumătate din cantitatea de caşcaval dat pe râzătoare, praful de copt şi ouăle mixate.
Se unge cu ulei o tavă de chec, se toarnă compoziţia, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până capătă o crustă aurie sau, dacă introducem în aluat o scobitoare, aceasta iese curată.
Se lasă să se răcească în tavă 10 minute, se scoate pe un tocător, se taie felii şi se serveşte alături de amestecul de ciuperci şi praz calde, presărate cu pătrunjel tocat.
Tartă cu fasole şi ciuperci
Pofta buna!