Risotto cu sunca
PrinteazaO reteta de risotto cu sunca din: zeama de pui, ulei de masline, ceapa verde, vin alb, orez, sunca, rosii, cascaval, busuioc, sare si piper.
- 1,2 l zeama din carne de pui
- 2 linguri ulei de masline
- un fir de ceapa verde
- 150 g vin alb
- 400 g orez fiert
- 250 g sunca
- 4 rosii
- 3 linguri cascaval, parmezan ras
- 2 linguri busuioc tocat
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei. Se pune orezul, se amesteca si se prajeste la foc mediu 2-3 minute. Se adauga vinul, se amesteca. Dupa ce acesta a patrunjel orezul, se adauga zeama fierbinte, in portii mici, amestecand incontinuu.
Cu 2 minute inainte de a fi gata, se pune sunca taiata, apoi – rosiile taiate marunt. Risotto se scoate de pe foc, se lasa doua minute, apoi se pipereaza, se presara cu busuioc si cascaval.
Risotto cu sunca
Pofta buna!