Risotto cu sunca

Printeaza

O reteta de risotto cu sunca din: zeama de pui, ulei de masline, ceapa verde, vin alb, orez, sunca, rosii, cascaval, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Risotto cu sunca

  • 1,2 l zeama din carne de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • un fir de ceapa verde
  • 150 g vin alb
  • 400 g orez fiert
  • 250 g sunca
  • 4 rosii
  • 3 linguri cascaval, parmezan ras
  • 2 linguri busuioc tocat
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei. Se pune orezul, se amesteca si se prajeste la foc mediu 2-3 minute. Se adauga vinul, se amesteca. Dupa ce acesta a patrunjel orezul, se adauga zeama fierbinte, in portii mici, amestecand incontinuu.

Cu 2 minute inainte de a fi gata, se pune sunca taiata, apoi – rosiile taiate marunt. Risotto se scoate de pe foc, se lasa doua minute, apoi se pipereaza, se presara cu busuioc si cascaval.

Risotto cu sunca

Risotto cu sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.