Tartă cu cremă de iaurt si kiwi

Printeaza

O reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt, faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina, zeama de lamaie si kiwi.

Ingrediente:Tartă cu cremă de iaurt si kiwi

Pentru aluatul de tartă:

  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr nerafinat
  • 200 g unt
  • 250 g făină
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie

Pentru cremă:

  • 350 ml iaurt
  • 100 g zahăr pudră nerafinat
  • 500 ml frişcă vegetală
  • 20 g gelatină
  • zeama de la 2 lămâi

Pentru ornat:

  • 300 g kiwi

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol de plastic, se face gaură la mijloc şi se adaugă untul, sarea, gălbenuşurile, zahărul pudră şi coaja de lămâie.

Se amestecă bine până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece.

Separat, se lasă gelatina în apă rece. Iaurtul se amestecă cu zahărul, cu batonul de vanilie şi se pun să fiarbă. Se adaugă, spre final, gelatina. După ce a dat în câteva clocote, se lasă să se răcească treptat.

Se bate frişca şi se încorporează în crema de iaurt răcită. Se lasă la rece. Se întinde aluatul de tartă, se aranjează în tavă şi se coace la 150°C.

După ce s-a copt, se lasă să se răceasă, se aşază crema de iaurt şi se ornează cu fructele de kiwi. Se mai lasă la rece aproximativ două ore.

Tartă cu cremă de iaurt si kiwi

Tartă cu cremă de iaurt si kiwi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.