Tartă cu cremă de iaurt si kiwi
PrinteazaO reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt, faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina, zeama de lamaie si kiwi.
Pentru aluatul de tartă:
- 2 gălbenuşuri
- 50 g zahăr nerafinat
- 200 g unt
- 250 g făină
- un plic zahăr vanilat
- un praf de sare
- coaja de la o lămâie
Pentru cremă:
- 350 ml iaurt
- 100 g zahăr pudră nerafinat
- 500 ml frişcă vegetală
- 20 g gelatină
- zeama de la 2 lămâi
Pentru ornat:
- 300 g kiwi
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol de plastic, se face gaură la mijloc şi se adaugă untul, sarea, gălbenuşurile, zahărul pudră şi coaja de lămâie.
Se amestecă bine până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece.
Separat, se lasă gelatina în apă rece. Iaurtul se amestecă cu zahărul, cu batonul de vanilie şi se pun să fiarbă. Se adaugă, spre final, gelatina. După ce a dat în câteva clocote, se lasă să se răcească treptat.
Se bate frişca şi se încorporează în crema de iaurt răcită. Se lasă la rece. Se întinde aluatul de tartă, se aranjează în tavă şi se coace la 150°C.
După ce s-a copt, se lasă să se răceasă, se aşază crema de iaurt şi se ornează cu fructele de kiwi. Se mai lasă la rece aproximativ două ore.
Tartă cu cremă de iaurt si kiwi
Pofta buna!