Oua cu dovlecei si rosii
PrinteazaO reteta gustoasa de oua cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, usturoi, busuioc.
- 1 lingură ulei de măsline
- 400g de dovlecei, tocaţi în bucăţi mici
- 200g de roşii cireaşă, înjumătăţite
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 2 ouă
- câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă dovleceii. Se prăjesc 5 minute, amestecând des, pâră încep să se înmoaie, după care se adaugă roşiile şi usturoiul şi se mai tin pe foc preţ de câteva minute.
Se adaugă un strop de condimente şi se formează două adâncituri în amestec, în care se sparg ouăle. Se acoperă tigaia cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se tin 2-3 minute până ce ouăle sunt gata, după gust.
Se presară deasupra câteva frunze de busuioc şi se serveşte cu pâine cu coaja crocantă.
Oua cu dovlecei si rosii
Pofta buna!