Oua cu dovlecei si rosii

Printeaza

O reteta gustoasa de oua cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, usturoi, busuioc.

Ingrediente:Oua cu dovlecei si rosii

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400g de dovlecei, tocaţi în bucăţi mici
  • 200g de roşii cireaşă, înjumătăţite
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 2 ouă
  • câteva frunze de busuioc

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă dovleceii. Se prăjesc 5 minute, amestecând des, pâră încep să se înmoaie, după care se adaugă roşiile şi usturoiul şi se mai tin pe foc preţ de câteva minute.

Se adaugă un strop de condimente şi se formează două adâncituri în amestec, în care se sparg ouăle. Se acoperă tigaia cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se tin 2-3 minute până ce ouăle sunt gata, după gust.

Se presară deasupra câteva frunze de busuioc şi se serveşte cu pâine cu coaja crocantă.

Oua cu dovlecei si rosii

Oua cu dovlecei si rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.