Hummus cu spirulina – este o variantă inovatoare a clasicului hummus, combinând beneficiile nutritive ale năutului cu proprietățile extraordinare ale spirulinei. Spirulina, o microalga bogată în proteine, vitamine și minerale, adaugă nu doar un plus de sănătate, dar și o culoare verde vibrantă care transformă hummusul într-o adevărată atracție vizuală. Acest preparat nu doar că […]
Crema de sparanghel
PrinteazaCrema de sparanghel din: sparanghel, anghinare, lamaie, unt, smantana, galbenusuri, sare.
Ingrediente:
- 400 g sparanghel
- 1 anghinare
- 1 lamaie
- 100 g unt
- 200 g smantana
- 3 galbenusuri
- Sare
Preparare:
Curăţă sparanghelul de coajă şi fierbe-l în apă cu sare şi puţină zeamă de lămâie. Separat, fierbe anghinarea.
Trece apoi legumele fierte bine printr-o sită deasă. Subţiază cu gălbenuşurile amestecate cu smântână.
Dacă în continuare este prea groasă, toarnă puţină zeamă în care a fiert sparanghelul. Potriveşte gustul de sare şi mai dă în clocot câteva minute.
Serveşte crema de sparanghel cu verdeaţă sau codiţe de ceapă verde.
Pofta buna!
Limonadă cu mango – este o băutură răcoritoare și delicioasă, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Combinând prospețimea lămâilor cu dulceața naturală a mango-ului, această limonadă oferă o explozie de arome tropicale care îți vor încânta papilele gustative. Pe lângă gustul său delicios, această băutură este bogată în vitamine și antioxidanți, oferindu-ți un mod sănătos de […]
Nu prea am gatit cu sparanghel. O sa fac crema de sparanghel sa vedem ce iese 🙂