Sorbet de căpşuni
PrinteazaSorbet de capsuni din: capsuni, sirop de zahar, zeama de lamaie, albus de ou, sos de ciocolata, capsuni si frunze de menta.
Ingrediente:
- 230 g capsuni
- 140 ml sirop de zahar
- 1 lamaie (zeama)
- 1/2 albus de ou
pentru decor:
- sos de ciocolata
- cateva capsuni
- frunze de menta
Mod de preparare:
Spala capsunile cu grija si curata-le de codite. Pune-le în vasul blenderului împreună cu siropul de zahăr şi zeama de lămâie, apoi mixează-le. Toarnă compoziţia într-un castron şi răceşte-o, apoi pune-o în frigider 30 de minute.
Mută compoziţia în aparatul de făcut îngheţată şi refrigereaz-o 10 minute. Bate albuşul cu o furculiţă şi încorporează-l în compoziţie, cu aparatul în funcţiune.
Când ai obţinut o compoziţie cremoasă şi compactă, toarn-o într-un castron, acoperă-l cu hârtie cerată şi pune-l în congelator.
Când s-a întărit, serveşte sorbetul în cupe sau în pahare, cu sos de ciocolată, decorat cu bucăţi de fructe şi frunzuliţe de mentă.
Dacă nu ai maşină de îngheţată, toarnă compoziţia într-o cutie de plastic de mărime medie, pune-i capacul şi aşaz-o în locul cel mai rece din congelator.
Controleaz-o după circa o oră şi jumătate: ar trebui să se fi format o crustă îngheţată pe marginile şi pe fundul cutiei. In acest caz, amestecă totul cu mixerul până când se omogenizează.
Repetă operaţiunea de 3 ori, la intervale de câte o oră şi jumătate.
Sorbet de căpşuni
Pofta buna!