Sorbet de căpşuni

Printeaza

Sorbet de capsuni din: capsuni, sirop de zahar, zeama de lamaie, albus de ou, sos de ciocolata, capsuni si frunze de menta.

Ingrediente:

  • 230 g capsuni
  • 140 ml sirop de zahar
  • 1 lamaie (zeama)
  • 1/2 albus de ou

pentru decor:

  • sos de ciocolata
  • cateva capsuni
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Spala capsunile cu grija si curata-le de codite. Pune-le în vasul blenderului împreună cu siropul de zahăr şi zeama de lămâie, apoi mixează-le. Toarnă compo­ziţia într-un castron şi răceşte-o, apoi pune-o în frigider 30 de minute.

Mută compoziţia în aparatul de făcut îngheţată şi refrigereaz-o 10 minute. Bate albuşul cu o furculiţă şi încorporează-l în compoziţie, cu aparatul în funcţiune.

Când ai obţinut o compoziţie cremoasă şi compactă, toarn-o într-un castron, acoperă-l cu hârtie cerată şi pune-l în congelator.

Când s-a întărit, serveşte sorbetul în cupe sau în pahare, cu sos de ciocolată, decorat cu bucăţi de fructe şi frunzuliţe de mentă.

Dacă nu ai maşină de îngheţată, toarnă compoziţia într-o cutie de plastic de mărime medie, pune-i capacul şi aşaz-o în locul cel mai rece din congelator.

Controleaz-o după circa o oră şi jumătate: ar trebui să se fi format o crustă îngheţată pe marginile şi pe fundul cutiei. In acest caz, amestecă totul cu mixerul până când se omogenizează.

Repetă operaţiunea de 3 ori, la intervale de câte o oră şi jumătate.

 

Sorbet de căpşuni

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.