Budinca cu praz

Printeaza

Budinca cu praz

Budinca cu praz

Ingrediente:

  • 6 fire praz
  • 200 g branza oaie
  • 8 oua
  • 100 g unt
  • 3-4 linguri pesmet
  • 400 g smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura marar
  • Sare

Preparare:

Curăţă bine prazul, după care taie-l rondele potrivit de groase, într-o tigaie, topeşte untul. Pune apoi rondelele de praz şi căleşte-le foarte puţin. Separat bate într-un castron ouăle cu smântână.

Adaugă făina, brânza de oaie, mărarul tocat fin şi un praf de sare. Unge un vas termorezistent cu unt şi tapetează-l cu pesmet sau făină. Toarnă jumătate din amestecul de ouă şi aşază rondelele de praz.

Acoperă cu restul de compoziţie şi bagă la cuptor pentru cel mult 30 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am incercat budinca cu praz. De fapt, nu prea am gatit cu praz. Merita sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.