Budinca cu praz
PrinteazaBudinca cu praz
Ingrediente:
- 6 fire praz
- 200 g branza oaie
- 8 oua
- 100 g unt
- 3-4 linguri pesmet
- 400 g smantana
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- 1 legatura marar
- Sare
Preparare:
Curăţă bine prazul, după care taie-l rondele potrivit de groase, într-o tigaie, topeşte untul. Pune apoi rondelele de praz şi căleşte-le foarte puţin. Separat bate într-un castron ouăle cu smântână.
Adaugă făina, brânza de oaie, mărarul tocat fin şi un praf de sare. Unge un vas termorezistent cu unt şi tapetează-l cu pesmet sau făină. Toarnă jumătate din amestecul de ouă şi aşază rondelele de praz.
Acoperă cu restul de compoziţie şi bagă la cuptor pentru cel mult 30 de minute.
Pofta buna!
Nu am incercat budinca cu praz. De fapt, nu prea am gatit cu praz. Merita sa incerc.