Pizza cu lobodă
PrinteazaO reteta gustoasa de pizza cu: faina, drojdie, sare, zahar tos, ulei de masline, apa, loboda, barza telemea, rosii, masline, seminte susan, pasta de ardei dulce, piper.
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- o linguriţă cu sare
- o linguriţă cu zahăr tos
- 75 ml ulei de măsline
- 250 ml apă
- două legături de lobodă
- 300 g brânză telemea
- 4 roşii
- 100 g măsline feliate
- seminţe de susan
- pastă de ardei dulce
- piper
Mod de preparare:
Drojdia se pune într-un castronel împreună cu sarea, zahărul tos şi apa. Se amestecă până se dizolvă, se adaugă uleiul de măsline, făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.
Se întind patru cercuri egale ca greutate şi dimensiune, se aşază pe o tavă unsă cu ulei sau presărată cu făină şi se ung cu o lingură cu pastă de ardei.
Se presară loboda spălată şi tăiată fâşii, măslinele feliate, brânza telemea tăiată cubuleţe şi roşiile tăiate felii. Se presară piper după gust, două linguri cu seminţe de susan şi se introduce tava în cuptor. Se coace la foc potrivit 15-25 de minute, se scoate şi se aşază pe platouri.
Pizza cu lobodă
Pofta buna!