Pizza cu lobodă

Printeaza

O reteta gustoasa de pizza cu: faina, drojdie, sare, zahar tos, ulei de masline, apa, loboda, barza telemea, rosii, masline, seminte susan, pasta de ardei dulce, piper.

Ingrediente:Pizza cu lobodă

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • o linguriţă cu sare
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • 75 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă
  • două legături de lobodă
  • 300 g brânză telemea
  • 4 roşii
  • 100 g măsline feliate
  • seminţe de susan
  • pastă de ardei dulce
  • piper

Mod de preparare:

Drojdia se pune într-un castronel împreună cu sarea, zahărul tos şi apa. Se amestecă până se dizolvă, se adaugă uleiul de măsline, făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.

Se întind patru cercuri egale ca greutate şi dimensiune, se aşază pe o tavă unsă cu ulei sau presărată cu făină şi se ung cu o lingură cu pastă de ardei.

Se presară loboda spălată şi tăiată fâşii, măslinele feliate, brânza telemea tăiată cubuleţe şi roşiile tăiate felii. Se presară piper după gust, două linguri cu seminţe de susan şi se introduce tava în cup­tor. Se coace la foc potrivit 15-25 de minute, se scoate şi se aşază pe platouri.

Pizza cu lobodă

Pizza cu lobodă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.