Supa de pui cu praz in foitaj
PrinteazaO reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte.
- 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi mici de 2 cm
- 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii
- 1 morcov, curatat si taiat felii subtiri
- 1 codita de telina, tocata
- cateva fire de patrunjel, tocat
- 350 g foitaj
- 1 lingura ulei
- 1 lingura mustar cu boabe intregi
- 1 litru supa limpede de pui
- 80 g fidea
- lapte, pentru uns aluatul
Mod de preparare:
Preincâlzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Incinge uleiul intr-un vas larg si prăjeşte carnea 5 minute, până când se rumeneşte. Adaugă prazul, morcovul si ţelina şi continuă să sotezi 5 minute. Adaugă muştarul, supa limpede si pătrunjelul Adauga sare şi piper şi lasa să clocotească 5 minute. Porţionează supa în 4 boluri rezistente la cuptor.
Intre timp, întinde aluatul in foaie si decupează 4 discuri ceva mai mari decât suprafaţa bolurilor. Unge buza bolului cu lapte şi aşaza deasupra aluatul. Presează marginile ca sa se lipească şi dă la cuptor 10-15 minute, până când aluatul se rumeneşte.
Supa de pui cu praz in foitaj
Pofta buna!