Supa de pui cu praz in foitaj

Printeaza

O reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte.

Ingrediente:Supa de pui cu praz in foitaj

  • 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi mici de 2 cm
  • 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii
  • 1 morcov, curatat si taiat felii subtiri
  • 1 codita de telina, tocata
  • cateva fire de patrunjel, tocat
  • 350 g foitaj
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura mustar cu boabe intregi
  • 1 litru supa limpede de pui
  • 80 g fidea
  • lapte, pentru uns aluatul

 

Mod de preparare:

Preincâlzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Incinge uleiul intr-un vas larg si prăjeşte carnea 5 minute, până când se rumeneşte. Adaugă prazul, morcovul si ţelina şi continuă să sotezi 5 minute. Adaugă muştarul, supa limpede si pătrunjelul Adauga sare şi piper şi lasa să clocotească 5 minute. Porţionează supa în 4 boluri rezistente la cuptor.

Intre timp, întinde aluatul in foaie si decupează 4 discuri ceva mai mari decât suprafaţa bolurilor. Unge buza bolului cu lapte şi aşaza deasupra aluatul. Presează marginile ca sa se lipească şi dă la cuptor 10-15 minute, până când aluatul se rumeneşte.

Supa de pui cu praz in foitaj

Supa de pui cu praz in foitaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.