Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Printeaza

O reteta de mamaliguta cu pui si ciuperci in sos de rosii din: malai, ceapa, piept d epui, ardei gras, ciuperci, rosii, sare, marar si ulei.

Ingrediente:Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

  • 1/2 kg de mălai
  • o ceapă
  • un piept de pui
  • un ardei gras roşu
  • o cană de ciuperci
  • 300 g de roşii decojite
  • sare
  • mărar
  • ulei

 

Mod de preparare:

Prepară mămăliguţa, în stilul clasic, cu apă fiartă, sare şi ulei. Fierbe carnea de pui tăiată cubuleţe, în apă cu sare, până când se pătrunde uşor. Într-o tigaie vei prăji într-o lingură de ulei ceapa, ardeiul gras şi ciupercile, peste care vei adăuga şi bucăţele de pui.

După ce remarci că legumele şi puiul s-au rumenit, poţi adăuga roşiile decojite în tigaie, împreună cu mărarul tăiat mărunt şi sare după gust. Acum pregăteşte o tavă unsă cu unt pentru cuptor, în care vei adăuga un strat de mămăligă, un strat cu conţinutul tigăii şi încă un strat de mămăligă.

Vei lăsa tava la cuptorul încins timp de 15 minute.

Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.