Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii
PrinteazaO reteta de mamaliguta cu pui si ciuperci in sos de rosii din: malai, ceapa, piept d epui, ardei gras, ciuperci, rosii, sare, marar si ulei.
- 1/2 kg de mălai
- o ceapă
- un piept de pui
- un ardei gras roşu
- o cană de ciuperci
- 300 g de roşii decojite
- sare
- mărar
- ulei
Mod de preparare:
Prepară mămăliguţa, în stilul clasic, cu apă fiartă, sare şi ulei. Fierbe carnea de pui tăiată cubuleţe, în apă cu sare, până când se pătrunde uşor. Într-o tigaie vei prăji într-o lingură de ulei ceapa, ardeiul gras şi ciupercile, peste care vei adăuga şi bucăţele de pui.
După ce remarci că legumele şi puiul s-au rumenit, poţi adăuga roşiile decojite în tigaie, împreună cu mărarul tăiat mărunt şi sare după gust. Acum pregăteşte o tavă unsă cu unt pentru cuptor, în care vei adăuga un strat de mămăligă, un strat cu conţinutul tigăii şi încă un strat de mămăligă.
Vei lăsa tava la cuptorul încins timp de 15 minute.
Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii
Pofta buna!